Kopi mempunyai banyak cerita tersembunyi dan potensi tersembunyi untuk ditemui. Di bawah bimbingan kami, kami mempamerkan cara setiap faktor dalam menyampaikan kopi mempunyai kesan ke atas kualiti kopi.

Semasa sesi bekam, kami membincangkan cara asal kopi, varieti, pemprosesan, terroir, pemanggangan dan kaedah membancuh memainkan peranan penting dalam mencipta profil rasa kopi.

Sesi tersebut akan diadakan di Arkib's Roastery, Ibu Sawat, membawa anda lebih dekat untuk melihat di sebalik tabir ketukangan memanggang. Kami juga akan berkongsi visi dan matlamat perdagangan langsung kami apabila mendapatkan sumber kopi daripada rakan kongsi pengeluar kopi kami di seluruh dunia.

Pilihan kopi akan menampilkan rasa kopi yang menarik, termasuk bunga-bungaan aromatik seperti bunga, buah-buahan tropika atau buah-buahan batu. Kadangkala sesetengah kopi mempunyai rasa manis, seperti coklat manis, kacang atau karamel.

Jadual Seterusnya

Lokasi: Ibu Sawat
Sesi: 11.00 pagi

Sesi bekam ini akan memuatkan maksimum enam orang. Peserta akan berdasarkan first come, first serve.

1 daripada 2